Mijn naam is Hans de Waay. Ik woon in Hoevelaken en werk door heel Nederland.

Ik heb een fascinatie voor beelden en tijd. En beiden komen terug in de fotografie.

Fotografie kietelt mijn fantasie op een prettige manier. Het leukst zijn de momenten dat je op pad bent geweest en denkt dat er niet veel tussen zit. Als dan op het scherm er ineens een verrassing tussen blijkt te zitten, dan geeft dat een heerlijk gevoel.

Ik geloof dat de mooiste foto’s niet gemaakt worden door de beste camera of door de scherpste lens. Het ‘zien’ vormt de basis van de beste foto. Dit vraagt om veel kijken, vanaf verschillende posities, op verschillende momenten en door soms verschillende ogen. En natuurlijk; mijn smaak zal niet hetzelfde zijn van die van jou.

Rustig kijken is dan ook een mooi element van fotografie. Loopt er toevallig een bijzonder iemand in het beeld, of loopt er iemand in de weg. Hoe valt het licht, waar draait het om, wat wil je vertellen; kijken en keuzes maken, heerlijk werk.

Mijn voorkeur gaat uit naar de grenzen van de dag (de ochtend, avond of nacht), structuren, en het spelen met licht en tijd. Beweging weergeven kan een enorm leuk effect meegeven, maar soms ook je compleet op het verkeerde been zetten.

Heb je een tip? Ik hoor graag een reactie van je.

Veel plezier op mijn site,

Hans de Waay
06-22668148